AȘA trebuie să arate biroul tău în luna Martie! Tips-uri pentru ca atmosfera de la lucru să îți crească productivitatea

Publicitate

De cele mai multe ori, am observat cum spațiul în care ne desfășurăm o anumită activitate ne influențează capacitatea de concentrare și productivitatea. Un spațiu închis, ostil, cu o atmosferă și un miros greoi ne împiedică să lucrăm cu spor. În schimb, un birou aerisit, luminos și frumos amenajat ne va crea o stare de bine și mult chef de muncă.

Așadar, cum ar trebui să îți amenajezi biroul pentru o atmosferă perfectă?

1. Asigură-te că ai lumină din plin

Lumina este, probabil, unul dintre cele mai importante elemente care ne ajută să ne desfășurăm activitatea în condiții bune. Lumina naturală este cel mai bine tolerată de ochiul uman și, de asemenea, este recomandată în detrimentul celei artificiale, deoarece reprezintă un plus atât pentru sănătatea ochilor, cât și pentru sănătatea psihică.

Dacă, însă, spațiul este de așa natură încât nu permite doar utilizarea luminii naturale, atunci trebuie să o suplimentăm. O variantă pe care o adoptă din ce în ce mai mulți manageri este panoul cu led, care asigură oricărui spațiu lumina necesară, extrem de apropiată de lumina naturală. Pe lângă distribuția adecvată a luminii în interiorul biroului, panourile cu led sunt și o soluție de design modern, în trend cu aceste noutăți din domeniul home&deco.   

2. Cumpără cât mai multe plante pe care să le duci la birou

Este demonstrat că plantele de birou influențează starea angajaților într-un mod incredibil. Pe lângă efectele benefice de purificare a aerului, plantele îți asigură o putere de concentrare mai mare și o stare de bine. Culoarea verde este o culoare care relaxează ochiul, iar cromatica deosebită a florilor transmite delicatețe, eleganță și un mood pozitiv.

Astfel, în loc să alegi diverse odorizante care fac aerul și mai toxic, mai bine optezi pentru câteva plante care nu numai că vor absorbi dioxidul de carbon, dar vor elibera și oxigenul atât de necesar pentru creierul nostru. Mintea ta se va relaxa, mai ales după sesiuni de concentrare intensă. Specialiștii spun că oamenii care lucrează într-un birou în care se află multe plante au rezultate vizibil mai bune decât cei care lucrează într-un spațiu închis și fad.

3. Pune muzică pe fundal pentru a crea o atmosferă relaxantă

Muzica este o adevărată terapie pentru suflet și pentru creier. Sunt oameni care nu ar putea să își desfășoare activitatea într-o zi fără să asculte, în același timp, muzică. Deși sunt mulți oameni care spun că nu ar putea să se concentreze dacă sunt distrași de factori externi precum muzica, specialiștii ne contrazic cu vehemență. Muzica se însoțește excelent cu ritmul de lucru, deoarece în acest fel stresul se va diminua, iar tu vei putea să îți respecți deadline-urile mult mai ușor, fără să ai sezația că ești într-o presiune permanentă.

În concluzie, având în vedere că îți petreci aproximativ o treime din timp la birou, trebuie să îți asiguri toate condițiile de care ai nevoie pentru o bună desfășurare a activității. Job-ul este, oricum, un factor de stres major pentru fiecare persoană, astfel că este foarte important să reușești să îl diminuezi cât poți de mult prin diverse artificii și idei de amenajare și relaxare.

Sursa foto: www.unsplash.com

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!