”Argonautas”, premieră româno-portugheză la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște

Publicitate

”Argonautas”, un spectacol de Mc Ranin, este prima premieră a stagiunii 2019/2020 la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște.

Distribuția este una de excepție și aduce împreună 6 actori portughezi și 5 actori români: Iason   – Hugo Franco, Medeea 1 – Andreea Tănase, Medeea 2 – Diana Costa e Silva, Corifeul – Carlos Paulo, Heracle – Miguel Sermão, Orfeu – Radu Câmpean, Castor – Mircea Silaghi, Polux – Rogério Vale, Dădaca – Maria Ana Filipe, Mopsus – Ilie Ghergu, Tatăl Medeei – Liviu Cheloiu.

Premiera va avea loc marți, 1 octombrie 2019, de la ora 19:00 la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, după care spectacolul își va continua periplul în Lisabona, la Comuna Teatro de Pesquisa, un teatru de renume din Portugalia, cu o istorie teatrală de aproape 50 de ani, pe scena căruia ”Argonautas” va avea 7 reprezentații, în perioada 3 -15 octombrie 2019.

Lâna de aur este punctul terminus al expediției, dar până acolo, aventura eroilor jumătate zei jumătate oameni este populată de personaje miraculoase, pe tărâmuri nebănuite.

„Argonautas” este o revalorizare a expediției argonauților, cei 50 de eroi care l-au însoțit pe Iason și care, cu 50 de ani înainte de războiul Troiei, au plecat în căutarea Lânii de Aur. Este o metaforă pentru odiseea omului modern care pleacă în căutarea unui loc pe care să-l poate numi acasă și unde să se poată exprima liber, fără constrângeri sociale sau culturale. Lâna de Aur reprezintă tocmai aflarea acestui loc de bogăție și prosperitate, unde ajungi purtat fiind de valurile vieții și însoțit de diferiți oameni care îți sunt mentori, prieteni sau contraexemple.

Lunga expediție simbolizează drumul inițiatic. De aici, s-a născut dorința și oportunitatea unei coproducții a Teatrului Tony Bulandra cu Comuna Teatro de Pesquisa din Lisabona.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!