Ar putea deveni realitate! Salariu minim diferențiat în România

Publicitate

Ministerul Muncii a trimis spre avizare interministerială un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede introducerea unui salariu minim diferenţiat în funcţie de vechime şi de studii, au declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.

Practic, se dorește modificarea Codului Muncii și introducerea noțiunii de ”salariu minim diferențiat”. Ministerul Muncii a întocmit un proiect de ordonanță de urgență care defineşte majorarea salariului minim în funcţie de vechimea în muncă şi de studiile absolvite.

Salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună la 2.080 de lei pe lună, iar pentru persoanele cu studii superioare şi pentru cele cu minimum 15 ani vechime, salariul minim brut ar creşte la 2.350 de lei pe lună.

Potrivit presei centrale, proiectul ar putea să intre pe ordinea de zi a unei şedinţe de Guvern la sfârşitul săptămânii viitoare, sub rezerva primirii avizelor.

Dintre cele 20 de state membre ale Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE) și Elveției care au un salariu minim stabilit la nivel național, cel mai mic salariu minim brut pe economie îl au Bulgaria (261 EUR), urmată de Lituania (400 EUR) și România (416 EUR), spun datele de la nivelul lunii mari 2018.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!