Aproape 1000 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei regulamentare, în doar o săptămână

Publicitate

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2018.

În săptămâna 06 – 12 august a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Astfel, într-o singură săptămână, poliţiştii au aplicat 973 de sancțiuni privind nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 73 de situaţii au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia rutieră reamintește conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!