Apa de la robinet – avantajele/dezavantajele consumului

Publicitate

Consumul apei de la robinet este un subiect extrem de controversat care împarte populația în două tabere: cei care o preferă și cei care beau numai apă îmbuteliată. Cu toate acestea, apa de la robinet, filtrată este considerată a fi mult mai bună, deoarece conține toate cantitățile de minerale și nutrienți necesari hidratării copiilor, dar și adulților. În schimb, apa îmbuteliată este o apă fadă, lipsită de minerale și cu o cantitate de nitriți care pot pune în pericol sănătatea.

Așadar, putem opta mai degrabă pentru apa de la robinet filtrată? Iată o serie de avantaje și dezavantaje ale consumului acesteia în dieta noastră zilnică.

Avantaje

  1.     Apa de la robinet asigură necesarul de substanțe minerale extrem de benefice pentru organism și nu provoacă niciun dezechilibru la nivelul digestiei sau la nivel renal. Dacă este filtrată corect, cu ajutorul echipamentelor performante, apa poate fi curățită de toate impuritățile. În acest sens, filtrul de apa cu osmoză inversă este ideal pentru ca apa de la robinet să fie una pură, lipsită de orice urma de substanță chimică periculoasă.
  2.     Apa filtrată costă mai puțin decât cea îmbuteliată. Dacă ar fi să calculăm câți bani cheltuim lunar doar pentru achiziția de apa, am rămâne uimiți. Și având în vedere că nu plătim pentru o apă mai bună decât cea de la robinet, de ce să nu avem și sănătate și calitate la un preț mai mic?
  3.     Utilizarea apei de la robinet dă gust mai bun mâncării gătite. Nu cred că ați încercat vreodată să gățiți cu apă plată, însă dacă veți încerca veți constata că aceasta nu are niciun gust, indiferent cât de multe condimente ați pune. În schimb, apa de la robinet are un gust specific, bun, iar mineralele pe care le conține contribuie la o mâncare gustoasă.
  4.     Ajută la păstrarea imunității organismului. Datorită proprietăților sale de hidratare a organismului, putem spune că ne ajută să avem și o imunitate puternică. Toate mineralele și substanțele benefice organismului îl ajută să dezvolte rezistență la bacterii și viruși.

Dezavantaje

  1.     Are un nivel ridicat de clor, periculos pentru sănătate. Tocmai ca să se poată elimina substanțele toxice pe care le conține, se folosește clorul, dar uneori, cantitățile mari pot fi adevărate pericole pentru sănătate. De asemenea, mirosul este unul extrem de înțepător tocmai din cauza cantității mari de clor, astfel că apa devine aproape imposibil de consumat.
  2.     Deși se distribuie în stare potabilă, se poate contamina pe parcurs din cauza stării necorespunzătoare a conductelor din rețele de transmisie. Astfel, deși ea este curată, până ajunge la tine se poate contamina cu metale, paraziți sau diverse sedimente, astfel că nu mai este bună pentru consumare. Din nou, în această situație este imperios necesar să ai acasă un filtru de apă.

În concluzie, deși sunt mulți consumatori de apă îmbuteliată, mai ales în București, recomandarea este să se consume apa de la robinet, însă bineînțeles trecută prin filtre profesioniste care au capacitatea de a elimina complet toate impuritățile. În acest fel, vom economisi și bani și ne vom bucura și de beneficiile pe care apa de la robinet ni le aduce odată cu consumul ei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!