Andrei Şerban, puștiul minune al Chindiei Târgovişte. Titular la nici 18 ani împliniți. “Mi-am propus să dau tot ce am mai bun”. Marco Reus este jucătorul său preferat | INTERVIU

Publicitate

Ionuț Parghel
Andrei Șerban a demonstrat în ultima perioadă că este una dintre marile speranțe ale Chindiei Târgoviște, dar și ale fotbalului dâmbovițean. Puștiul de aproape 18 ani l-a încântat în totalitate pe Viorel Moldovan, iar fostul internțional l-a răsplătit din plin, oferindu-i în ultimele cinci meciuri postul de titular.

Cum a profitat din plin de șansa oferită, mijlocașul s-a achitat foarte bine de sarcini la mijlocul terenului, iar ca bonus și-a trecut în cont trei goluri în tricoul roș-albastru. Tânărul jucărot a început fotbalul l-a CSȘ Târgoviște, iar cei care l-au descoperit au fost Marin Olteanu și Cosmin Toboșaru, doi oameni pe care îi respectă foarte mult. Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, Andrei a vorbit pe larg despre situația sa de la Chindia, viața personală și despre planurile sale de viitor.

Rep.: Andrei, tu ai o vârstă fragedă, dar ai parte de meciuri intense la Chindia, în actualul campionat…

Într-adevăr, așa este și mă simt bine. Trebuie să-mi fac treaba cât mai bine în momentul când antrenorul consideră că are nevoie de mine. De fiecare dată mi-am propus să dau pe teren tot ce am mai bun. Mă bucur că am contribuit și eu la punctele acumulate de Chindia în ultimele meciuri.

Rep.: În ultimele cinci meciuri ai fost de titular de fiecare dată. Te așteptai?

Sincer, nu mă așteptam să joc din primul minut. Indiferent cât voi juca pentru mine e important să-mi ajut echipa cât pot de mult, pentru ca la final să ne atingem obiectivele.

“Sperăm ca la finalul sezonului să ne bucurăm de promovarea mult așteptată

Rep.: Într-o perioadă scurtă de timp ai devenit unul dintre marcatorii principali ai echipei. În ultimele trei jocuri susținute de Chindia  pe “Eugen Popescu” ai marcat tot atâtea goluri , care e secretul?

Nu există niciun secret. Înaintea fiecărui joc mă focusez doar pe ceea ce am de făcut pe teren. Că reușesc să înscriu, pentru mine este doar un bonus.

Rep.: Cum este să lucrezi cu Viorel Moldovan?

Este o onoare pentru mine. De la dumnealui am de învățat multe lucruri care mă vor ajuta pe viitor să progresez.

Rep.: Cu colegii cum te înțelegi?

Foarte bine, suntem uniți. Suntem ca o familie.

Rep.: Are Chindia potențialul necesar de a promova în Liga I la finalul sezonului?

Eu cred cu tărie că are potențial și mai cred că am arătat acest lucru pe teren în ultimele meciuri. Sperăm ca la finalul sezonului să ne bucurăm  de promovarea mult așteptată.

Rep.: Cum a fost trecerea de la juniori la seniori?

Mă antrenez de doi ani cu echipa mare. La început mi-a fost greu, nivelul era mai ridicat, dar în timp, antrenându-mă, am reușit să mă adaptez și să fac față în cele din urmă. La această adaptare au contribuit din plin staff-ul tehnic și colegii, care m-au ajutat foarte mult.

Rep.: Care este visul tău ca fotbalist?

În primul rând  îmi doresc să promovez cu Chindia în prima ligă, apoi cred că o să vină totul de la sine. Dacă se poate, aș vrea să joc la o echipă mare și la un nivel cât mai ridicat.

„Fotbalul este foarte important pentru mine

Rep.:Știu că ești elev la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, cum împaci școala cu fotbalul?

Încerc să le împac pe amândouă cât pot de mult. Este cam delicată situația deoarece nu pot nu pot să ajung toate orele de curs. Nu am avut probleme pentru că am găsit înțelegere și din partea profesorilor. Sper să găsesc în continuare înțelegere din partea lor, fiindcă fotbalul este foarte important pentru mine.

Rep.: La ce vârstă te-ai apucat de fotbal și care sunt calitățile tale?

M-am apucat la 7 ani. Pot să spun că sunt un tip muncitor și ambițios.

Rep.: Cum a fost debutul tău la Chindia și când a avut loc?

Debutul meu la Chindia a avut loc în primăvara anului trecut, într-un meci cu Academica Clinceni. Atunci Chindia a câștigat cu 3-1. Am avut ceva emoții, cum cred că era normal. Dar, eu spun că m-am descurcat. La finalul acestei săptămâni vom juca din nou cu Academica și sperăm să ne bucurăm de o nouă victorie împotriva lor, la fel cum a fost și atunci.

Rep.: Care este jucătorul tău preferat?

Marco Reus, de la Borussia Dormund. Dar, îmi place foarte mult și Neymar.

Dar, echipa?

Borussia Dormund, dar în ultima perioadă a început să-mi placă și Liverpool.

Andrei Șerban a început fotbalul la CSȘ Târgoviște, sub comanda lui Marin Olteanu și Cosmin Toboșaru. Tot la juniori a mai evoluat pentru Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște. Până acum a bifat 14 prezențe în echipa de seniori a Chindiei (10 în campionat și 4 în Cupa României), la capătul cărora a marcat trei goluri (toate în campionat). În ultimele cinci jocuri din Liga a 2-a, Șerban a fost de fiecare dată titular, iar Chindia a acumulat maximum de puncte. Golurile puștiului minune de pe “Eugen Popescu” au venit în meciurile cu Farul Constanța, Ripensia Timișoara și UTA Arad.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele