Ancuța Stoenescu a spus adio echipei naționale a României! Baschetbalista CSM Târgoviște a îmbrăcat pentru ultima dată maieul “tricolor”

Publicitate

Ionuț Parghel
Una dintre componentele de bază ale Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a spus adio echipei naționale de baschet feminin a României. Ancuța Stoenescu, originară din Timișoara, s-a retras, miercuri seară, din naționala  României, într-un meci cu Finlanda, câștigat de “tricolore” cu 71-60.

În disputa cu nordicele, ce a contat pentru preliminariile FIBA Women’s Eurobasket 2019, jucătoarea CSM-ului a evoluat aproape 32 de minute, la capătul cărora a realizat un total de 7 puncte. După retragerea din națională, Ancuța va mai juca doar pentru echipa de club din Târgoviște. “E un pic trist și este destul de greu, însă în viața unui sportiv e normală această retragere, până la urmă. Victoria pe undeva mă mulțumește, și nu doar pe mine. Și fetele care au jucat astăzi au jucat minunat și e un pas important pentru ele și pot să plece la drum cu încredere. Asta nu pot să spun pentru că viața unui sportiv, atâta timp cât e sănătos și pot să joace, eu zic că oricine poate. Nu mi-am propus ceva anume, însă voi continua la să joc la club”, a spus apărătoarea CSM-ului după meciul cu Finlanda. Ancuța împlinește în luna ianuarie a anului viitor 39 de ani, iar în prima reprezentativă a României a evoluat peste două decenii.

Sursă foto: fiba.basketball

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!