Amenzi pentru ilegalități silvice și lemne confiscate în Dâmbovița

Publicitate

Cu ochii pe furturile de material lemnos! Polițiștii de la Poiana au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu lemne și, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în cuantum de 3.000 de lei.

Totodată, un bărbat de 31 de ani, depistat în timp ce transporta cantitatea de 1.45 mᶟ material lemnos, având avizul de însoțire expirat, a fost sancționat contravențional și i-au fost confiscate lemnele.

Și jandarmii au desfășurat o acțiune pe linie silvică, pe raza localităţii Valea Mare, punctul Saru. Au fost constatate 3 fapte de natură contravenţională, fiind aplicate avertismente.

Persoanele în cauză au fost surprinse în timp ce transportau lemne de stejar cu trei căruțe, pe un drum din apropierea pădurii din localitate. Tinerii au fost sancționați contravențional, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, pe bază de proces-verbal, şi predat unui reprezentant al ocolului silvic.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!