Amenzi pe drumuri. Nu pentru șoferi, ci pentru administratorii arterelor naționale și județene

Publicitate

Luna decembrie pare să fie luna amenzilor aplicate de poliție drumarilor, întreținătorilor de drumuri, lucrătorilor sau administratorilor de artere rutiere. În data de 27 decembrie, polițiștii rutieri au desfășurat activități de verificare a modului în care este asigurată starea de viabilitate a drumurilor publice din județ și a celui în care sunt respectate prevederile legale pe linie de sistematizare rutieră.

În urma neregulilor din teren, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale administratorului drumurilor naționale din județul pentru nerealizarea ori nemenținerea în stare corespunzătoare a marcajelor rutiere, deficiențele fiind descoperite pe drumul național 61 – Găești, pe drumul național 71- Pucioasa și pe drumul național 71- Fieni.

Totodată, o altă amendă a fost aplicată administratorului drumurilor județene ca urmare a neasigurării viabilității părții carosabile, respectiv a drumului județean 701 – podul ce traversează râul Argeș.

O altă sancțiune contravențională a fost aplicată unității administrativ-teritoriale pentru nesemnalizarea corespunzătoare a trecerii la nivel cu calea ferată pe drumul județean 701 – Titu. Două societăți comerciale care executau lucrări în zona drumului public, nesemnalizate conform standardelor în vigoare, au fost sancționate contravențional. Valoarea tuturor amenzilor se ridică la 21.315 lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!