Ambasadorul Republicii Cuba în România, vizită în Târgoviște

Publicitate

Ambasadorul Republicii Cuba în România, Excelenţa Sa Roberto Cesar Hamilton Magana a efectuat o vizită în municipiului Târgoviște, acesta fiind primul oraș pe care îl vizitează de la numirea sa în funcție. Ambasadorul Cubei a fost primit de către primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, cu care a purtat discuții legate de viitoare colaborări în mai multe domenii, dar mai ales în educație și sănătate.

La finalul întâlniri cei doi oficiali au susținut o scurtă conferință de presă, în cadrul căreia și-au exprimat dorința de a se reîntâlni cât de curând pentru a pune în practică mai multe parteneriate.
„Salut prezenţa la Primăria Târgovişte a domnului Roberto Cesar Hamilton Magana, ambasadorul Republicii Cuba în România şi îi mulţumim pentru faptul că a ales să vină la Târgovişte. Sperăm că nu este şi ultima vizită pe care o face la Târgovişte. De altfel Excelenţa Sa a promis că va mai veni la Târgovişte. De asemenea vreau să-i mulţumesc Excelenţei Sale pentru dialogul deosebit de productiv pe care l-am avut. Am făcut o prezentare a municipiului Târgovişte şi a principalelor posibilităţi de dezvoltare a unor relaţii de colaborare între municipiul Târgovişte şi Republica Cuba, între societăţile comerciale din Târgovişte şi mediul de afaceri din Cuba. De asemenea am discutat despre posibilităţile de colaborare în domeniul universitar, în condiţiile în care în Cuba sunt nu mai puţin de 49 de universităţi şi totodată am discutat despre o colaborare deosebită care poate avea loc în domeniul medical. După cum se cunoaşte Cuba este lider pe ceea ce înseamnă vaccinurile anticancer şi cred că ar fi de un deosebit interes şi pentru domeniul medical, pentru lumea medicală nu numai din Târgovişte sau din Dâmboviţa, ci din România, să fie dezvoltat acest domeniu de colaborare având în vedere că discutăm de o boală cu incidenţă din ce în ce mai mare chiar şi în rândul tinerilor”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
Excelenţa Sa Roberto Cesar Hamilton Magana a declarat că discuțiile purtate cu autoritățile locale de la Târgoviște au fost extrem de eficiente și de asemenea și-a arătat disponibilitatea de dezvolta relațiile bilaterale între Târgoviște și Republica Cuba.
„Nu mă aşteptam la un contact atât de plăcut cu presa, ceea ce este foarte important ca să ne cunoaştem un pic mai bine, dar şi să cunoaşteţi lucruri despre Cuba. În primul rând vreau să-i mulţumesc domnului primar pentru că ne-a primit aici, este prima vizită pe care o fac la Târgovişte. Aşa cum a spus şi domnul primar, acest prim contact a fost extrem de semnificativ şi de eficient. Am putut să discutăm de proiecte de cooperare şi colaborare şi în special să dezvoltăm relaţiile bilaterale. Sunt zone care vor beneficia de proiecte de colaboare în domeniul universitar, dar şi pe zona îmbunătăţirii sănătăţii, în domeniul bio-tehnologiei, unde Cuba este foarte puternică. Cuba, aşa cum ştiţi, este lider în domeniul medicinei împotriva cancerului. Până la acest moment nicio altă ţară nu a reuşit să obţină rezultatele pe care le-am obţinut noi în combaterea cancerului, nu împotriva tuturor tipurilor de cancer. Există vaccinul împotriva cancerului de prostată, al cancerului de piele, al cancerului pulmonar. Aceasta este o realizare pentru întreaga lume, nu numai pentru Cuba. Cuba produce medicamente care sunt unice în lume. În Cuba se găseşte medicamentul pentru combaterea piciorului diabetic, o afecţiune care se soldează, în cea mai mare parte a cazurilor, cu amputarea membrului. Cu tratamentul medical cubanez, piciorul este salvat. Este bine să stabilim legături şi să le dezvoltăm, pentru a dezvolta proiecte comune. Aş spune că în această primă vizită am putut face primul pas împreună şi urmează ca de acum încolo să ne vedem pentru a stabili proiecte concrete”, a precizat Excelenţa Sa Roberto Cesar Hamilton Magana, Ambasadorul Republicii Cuba la Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!