Alexandru Rafila, semnal de alarmă:”Numărul deceselor va crește. La fel și cel al cazurilor de la Terapie Intensivă”

Publicitate

Doctorul Alexandru Rafila este de părere că numărul cazurilor în Terapie Intensivă și a deceselor va crește un perioada următoare, dat fiind faptul că în ultimele două săptămâni numărul de cazuri noi  depășit pragul de 1 000, iar consecințele se vor vedea în perioada următoare.

O îngrijorare se îndreaptă către Terapia Intensivă, potrivit declarațiilor expertului OMS.

“Este o creștere evidență, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins ca dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă există există în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în Terapie Intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi.

Am avut peste 1 000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă. Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către Terapie Intensivă”, a precizat Alexandru Rafila la Digi 24. 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!