Alexandru Enache, un căpitan desăvârșit la FC Brezoaele! Mijlocașul a vorbit despre izbânda din duelul cu Gloria Cornești. “Le-am spus colegilor că o să câștigăm”

Publicitate

Ionuț Parghel
FC Brezoaele a fost performera etapei a 11-a din cadrul Ligii a 4-a dâmbovițene. Formația din apropierea Bucureștiului a “detonat” bomba și a depășit Gloria Cornești, cu scorul de 2-1. După succesul obținut pe teren propriu, la sfârșitul săptămânii trecute, FC Brezoaele a devenit prima echipă care a învins liderul eșalonului de elită al județului în actualul campionat. Golurile echipei învingătoare au fost marcate de Enache și de Marinaș.

Într-un interviu acordat publicației noastre, autorul primului gol, dar în același timp și căpitanul echipei din Brezoaele, Alexandru Enache, a lăsat de înțeles că el a crezut tot timpul că echipa sa poate învinge liderul campionatului județean. Mai mult de atât, jucătorul de 25 de ani a considerat că Răcari, Cornești și Gura Șuții vor fi echipele care se vor duela în acest sezon pentru titlul de campioană județeană.

Rep.:  Alexandru, cum te simți când știi că FC Brezoaele este echipa care a provocat prima înfrângere Gloriei Cornești în acest campionat?

Așa este. Suntem prima echipă care a învins campioana județeană în actuala stagiune. A fost un meci greu. Am jucat împotriva unei echipe bune. În acest joc am ieșit învingători datorită ambiției și forței grupului. La Brezoaele s-a creat un grup puternic și unit, începând de la primar, președinte, antrenor și până la jucători.

Rep.: Înaintea jocului ați crezut vreun moment că aveți potențialul necesar de a învinge Gloria?

Sincer, de când am ajuns la stadion am spus colegilor că o să învingem. Le-am spus că trebuie să rămânem calmi chiar dacă o să fim conduși. Și exact acest lucru s-a întâmplat. Am fost conduși, am rămas calmi și apoi am revenit pe tabelă.

“Gloria nu va mai pierde nici un meci în acest tur”

Rep.: Care crezi că sunt punctele slabe ale Corneștiului?

La meciul cu noi trebuie să recunoaștem că omul lor în minus din minutul 40 a dus Gloria să se descopere, dar în același timp să iasă în evidență și punctele slabe. Apărarea cred că e punctul lor slab, dar până acum acest comprtiment a fost acoperit de linia de atac. După cum s-a văzut în majoritatea meciurilor de până acum Gloria a marcat la foc automat.

Rep.: Crezi că și alte echipe mai pot învinge Gloria în acest tur?

Nu cred că Gloria va mai pierde vreun meci în acest tur. Spun acest lucru fiindcă până acum a jucat cu toate echipele bune ale campionatului.

Rep.: Echipei tale îi merge bine în campionat, dar pe de altă parte și ție îți merge tot la fel de bine. În meciul cu Gloria ai deschis scorul, dar în același timp ești și principalul marcator  de la FC Brezoaele…

E foarte corect ce spuneți. Am deschis scorul și sunt și golgheterul echipei. Într-adevăr merge bine echipei, dar și mie. Încerc să-mi ajut echipa cât pot de mult. Sunt principalul marcator și datorită colegilor care m-au ajutat foarte mult în fiecare meci. Cu toții sunt niște jucători deosebiți. Totodată, cuvinte frumoase pot să spun și despre antrenor sau președinte.

„Cornești, Răcari și Gura Șuții au șanse egale la câștigarea campionatului

Rep.: Până acum ai marcat 7 goluri. Ți-ai propus ca în acest campionat să ajungi la un anumit număr de goluri?

Nu țintesc un anumit număr de goluri. Îmi doresc ca Brezoaele să termine cât mai sus în campionat. De fiecare dată când intru pe teren vreau să-mi ajut echipa cât pot de mult.

Rep.: Care este obiectivul echipei în acest sezon?

Obiectivul nostru este clasarea în primele șase locuri. Dar, ținând seama de valoarea lotului cred că putem termina pe podium. Am mare încredere în forța grupului. Singurul pe care l-am pierdut în acest campionat a fost când nu ne-am strâns cu toții din cauza serviciilor.

Rep.: Cine crezi că are cele mai mari șanse de a deveni campioană județeană la finalul sezonului?

Cornești, Răcari și Gura Șuții au șanse egale la câștigarea campionatului. Campioana cred că se va decide în urma meciurilor directe. Și mai cred ceva: FC Brezoaele o să fie arbitru între ele!

Alexandru Enache este căpitanul lui FC Brezoaele, dar în același timp și unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului. Mijlocașul dreapta evoluează la echipa din apropierea capitalei de la vârsta de 16 ani. De-alungul timpului acesta a fost în probe la Rapid București, iar alte cluburi care și-au dorit serviciile sale au fost Urban Titu, FC Aninoasa și Dentaș Tărtășești. După scurgerea a 11 etape din campionat, Enache este principalul marcator al grupării din Brezoaele, cu 7 goluri, realizate împotriva unor echipe precum: Petrolul Târgoviște (2), Viitorul IL Caragiale, Roberto Ziduri, Progresul Mătăsaru, AS Coada Izvorului și Gloria Cornești.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele