Alegerile locale. Ludovic Orban: “Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune”

Publicitate

Alexandra Orțan

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, două date posibile la care vor avea loc alegerile locale în România.

Potrivit b1.ro, premierul dorește ca alegerile locale să fie organizate după perioada concediilor de vară, în datele de 27 septembrie şi 4 octombrie.

“În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a susținut premierul.

Ludovic Orban a mai menționat că se așteaptă decizia CCR cu privire la care putere va stabili data alegerilor, cea executivă sau cea legislativă.

“Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii”, a mai completat Ludovic Orban.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!