Adio tren în nordul județului Dâmboviţa!

Publicitate

Tronsonul de cale ferată Târgoviște – Pietroșița va fi din nou închis! CFR a anunțat că nu va mai opera pe acest traseu începând cu data de 15 decembrie 2019, când va intra în vigoare “Mersul de tren 2019-2020”. Măsura a fost luată de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători (SNTFC) din cauza pierderilor financiare importante și a  numărului mic de călători care aleg trenul pentru această rută. Un lucru cert e și faptul că în 2013 CFR a investit la Pietroșița 9 milioane de lei.

Autoritățile din Dâmbovița au informat deja primăriile localităților tranzitate de linia ferată Târgoviște – Pietroșița cu privire la iminenta închidere a acestui tronson feroviar. Acest traseu nu este prima dată când se închide, în ciuda investițiilor mari în terasamentul din Pietroșița și în apărările de mal de acolo.

Singurul tronson de cale ferată care străpunge Munții Bucegi a mai fost închis, o perioadă de aproape trei ani, din cauza nerentabilității. În urmă cu mai mult de șase ani, 600 de oameni au rămas fără tren. Pe 1 octombrie 2015, ruta a fost redeschisă cu două perechi de trenuri, iar în martie 2018, linia feroviară CF Fieni – Pietroșița a fost închisă din nou, din cauza surpării taluzului și erodării malului drept al râului Ialomița pe p porțiune de 150 de metri, pentru ca în septembrie 2018 să fie redeschis.

Serviciul public de transport feroviar de călători din nordul județului a fost asigurat, astfel, pe ruta directă Târgoviște – Pietroșița de cele opt trenuri ale operatorului național CFR Călători, începând de marți 25 septembrie 2018, și de cele două trenuri ale operatorului privat Transferoviar Călători, din data de 30 septembrie 2018.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!