Abia acum vine… vara! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Publicitate

Vine… vara! Acesta este anunțul meteorologilor, care au publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, perioadă în care România se va afla sub un val de caniculă.

Pe litoral, vremea se va încălzi, iar media maximelor va crește de la 26 de grade, la 28…29 de grade în jurul datei de 9 august. În restul intervalului, variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative, iar media acestora va oscila între 28 și 30 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor. Până în data de 10 august, temperaturile minime vor fi în creștere de la medii regionale în jurul a 16 grade, la medii de 19…20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, minimele termice vor avea ușoare variații, dar media acestora va fi în continuare de 19…20 de grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și după data de 15 august.

În zona județului Dâmbovița, media maximelor va fi în creștere de la 27…28 de grade, la 34 de grade, iar cea a minimelor de la 13…14 grade, până la 18 grade. Apoi, treptat, valorile termice vor fi în scădere spre medii ale maximelor de 31 de grade și ale minimelor, de 16 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra maxime, în medie, de 34…35 de grade și minime de 17…18 grade. Până spre data de 16 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 31 de grade și ale minimelor, de 16…17 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare în jurul datei de 9 august și după data de 14 august.

La munte, în general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade. Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente vor fi în jurul zilei de vineri, 9 august și după data de 13 august

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!