A nins în Bucegi! Primul strat consistent de zăpadă în zona Padina-Peștera

Publicitate

Piesaj de poveste în Muntii Bucegi. Noaptea trecută a nins în zona montană Padina-Peștera. Stațiunea a fost acoperită cu un strat consistent de zăpadă, iar în anumite zone acesta a atins 4-5 centimetri. Accesul în zona Padina-Peștera a fost îngreunat.

Șoferii care vor să ajungă în această zonă trebuie să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă, iar turiștii să ia la cunoștiință despre condițiile meteo. De asemenea, jandarmii montani dâmbovițeni au și ei câteva recomandări în aces sens.

Pentru prevenirea incidentelor în Munții Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peştera recomandă turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

– înainte de a pleca în zona montană, să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;
– să aibă autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiții de iarnă;
-la nevoie, să solicite sprijinul jandarmilor montani prin precizarea: datelor de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi a locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!