50 de cazuri noi în Dâmbovița și noi decese asociate COVID-19

Publicitate
Distribuie

50 de cazuri noi de COVID-19 în Dâmbovița, înregistrate în ultimele 24 de ore, cifră ce situează județul nostru, strict raportat la aceste ultime 24 de ore și cazuri noi, pe locul 7.

Aflat ca număr de cazuri noi după municipiul București (164), Argeș (112), Brașov (71), Neamț (68), Prahova (67) și Cluj (62), Dâmbovița se menține în top 10 național, din păcate, la numărul de cazuri noi confirmate într-un interval de 24 de ore.

De asemenea, astăzi a fost raportat cel mai mare număr de decese, asociate COVID-19 și înregistrate la nivel național tot în decurs de 24 de ore. Este vorba despre 39 de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița (care a trecut astăzi de 60 de decese înregistrate de la debutul pandemiei), Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București  care, din păcate, au pierdut lupta cu viața. Toate cele 39 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.456. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 409 pacienți.

Vă reamintim că, pe fondul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri, Guvernul a decis restricții noi care intră în vigoare de mâine, 1 august. Măsurile se referă în special la purtarea măștii în spații publice deschise aglomerate. Aceste spații, precum și intervalele orare vor fi decise de autoritățile locale. Totuși, Executivul a renunțat la restricțiile suplimentare avute inițial în vedere pentru plaje.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!