5 ani de la inaugurarea reabilitării Peșterii Ialomița, marcați cu prima ediție a The Jazz Cave Festival

Publicitate

Sâmbătă, la împlinirea a 5 ani de la inaugurarea Peșterii Ialomița, după o reabilitare pe fonduri europene, are loc un eveniment organizat în premieră: începe prima ediţie The Jazz Cave Festival.

Pasionaţii muzicii de jazz se pot bucura, distanţaţi, pe tot cuprinsul zilei de sâmbătă, 3 octombrie, de apariţia unui nou festival, în contextul în care numeroase evenimente de profil au fost reprogramate. Evenimentul va pune accentul pe diversitatea artei sunetelor improvizatorice şi se va desfăşura la intrarea în Peştera Ialomiţei din Masivul Bucegi.

Accesul va fi liber, prin rezervare la adresa de email rezervari.ucimr@gmail.com Locurile sunt limitate.

Sub bolte şi oglinzi metamorfice, sonorităţile de pian, saxofon, voce, chitară bas, efecte electronice şi percuţie vor căpăta sensuri noi şi volumetrii aparte, au anunţat organizatorii – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – în evenimentul de pe Facebook.

Programul zilei de sâmbătă:

12:00 Ana Maria Galea & New Landscapes

14:00 A-C Leonte & Alexandru Arcuş

16:00 OVI feat. Sorin Zlat Band

Evenimentul va marca, totodată, împlinirea a cinci ani de la reabilitarea Peşterii Ialomiţei. Prima sală – “Mihnea Vodă” – va găzdui un recital – eveniment susţinut de unele dintre cele mai bune formaţii ale scenei autohtone. Artiştii invitaţi vor aborda stiluri foarte diferite de jazz, de la standarde la compoziţii proprii, piese cu influenţe blues, etno şi electro.

”Distanţaţi, dar ieşim la lumină împreună!” – este motto-ul evenimentului care şi-a propus să devină o tradiţie cu scopul de a promova muzica de jazz, spaţiile din patrimoniul speologic al României, cât şi să ofere susţinere scenei artistice româneşti.

Potrivit reprezentanților Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, de la deschidere şi până în prezent, 667.906 vizitatori au trecut pragul acestui important obiectiv turistic al Masivului Bucegi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!