4500 de școli vor beneficia de internet wi-fi, cu prioritate cele gimnaziale

Publicitate

Proiect guvernamental, susținut în cea mai mare parte cu fonduri europene, pentru introducerea de internet wireless în 4500 de școli din România.

Deocamdată nu se știe care școli vor beneficia de acest proiect, nici câte dintre ele vor fi din mediul rural, acolo unde, din păcate, potrivit statisticilor, în jur de 6200 de unități de învățământ ar avea nevoie de cu totul alte dotări, internetul wi-fi fiind ultima problemă.

Totuși, este de remarcat că executivul dorește adaptarea continuă a școlii la evoluția tehnologică și de modernizare a practicii pedagogice, dar și accesul la resurse educaționale deschise.

Proiectul are o valoare totală de 210 milioane lei, din care 177 milioane lei provin din fonduri europene. ”4.500 de școli gimnaziale din întreaga țară vor beneficia de acces la rețelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naționale integrate de tip campus. Noile generații de elevi vor fi astfel pregătite pentru cerințele erei digitale, proiectul contribuind indirect și la atingerea de către România a indicatorilor țintă din agenda digitală a UE, și anume până în anul 2020, un procent de 50% din instituțiile de învățământ preuniversitar care folosesc tehnologiile web și resursele educaționale deschise. Ne-am propus de asemenea să creștem la 15% ponderea profesorilor care utilizează internetul în activitatea pedagogică”, a declarat la momentul aprobării proiectului premierul Dăncilă.

Internetul wireless va fi implementat, cu prioritate, în școli de nivel gimnazial. De la nivel oficial se susține că astfel se facilitează folositea în sistemul educațional a unor noi dispozitive de pe care se poate studia – cum ar fi tablete sau laptopuri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!