”19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor”, campanie desfășurată și în Dâmbovița

Publicitate

Specialişti în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat în ultimele săptămâni o serie de activităţi preventiv-educative în cadrul campaniei naţionale ”19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor”.

Acţiunile au fost organizate independent şi în cooperare cu Centrul Regional Ploieşti al Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane, în localităţile Târgovişte, Răcari, Răzvad, Comişani şi Băleni.

La acţiunile de informare au participat peste 400 de elevi din clasele VI-XII, iar activităţile au avut ca scop informarea lor cu privire la prevenirea faptelor antisociale în care aceştia pot avea calitatea de victimă sau făptuitor.

Au fost abordate teme precum: formele traficului de persoane, moduri de racolare a victimelor, drepturile care le sunt încălcate victimelor traficului de persoane, racolarea minorilor prin intermediul reţelelor de socializare ca urmare a utilizării necorespunzătoare a internetului etc.

În cadrul campaniei au fost distribuite 200 de materiale informative şi materiale de campanie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!