15 angajatori din Dâmbovița au fost sancționați în urma acțiunilor de control efectuate de inspectorii I.T.M. în ultima lună. S-au dat amenzi în valoare de aproape 350 000 de lei

Publicitate

Sute de sancțiuni în urma neregulilor care  au ieșit la iveală, într-o singură lună, în Dâmbovița. În cursul lunii septembrie, inspectorii din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității și sănătății în muncă.

Pe parcursul lunii septembrie, inspectorii de la I.T.M Dâmbovița au efectuat 113 controale în urma cărora 15 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 336 000 lei pentru munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

“În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 19 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare în actvități de: construcții, confecționare obiecte mase plastice, confecții textile, fabricare mobilă. Activitatea privind securitatea și sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 75 controale efectuate, 147 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 67 de angajatori sancționați , 147 de sancțiuni contravenționale”, se arată într-un comunicat I.T.M. Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!